Algemene Degenerative Ziekte Van Disc – Clínica Neuros (2024)

Algemene Degenerative Ziekte Van Disc – Clínica Neuros (1)

Degeneratieve disc ziekte doet zich voor wanneer de schijven zijn «schokdempers» kraakbeen tussen de botten van de wervelkolom, onderworpen aan een proces van degeneratie dat ervoor zorgt dat ze te verliezen hoogte en hydratatie. Dit maakt de schijf niet goed werkt en dat is meestal pijn veroorzaken. Het komt van nature in de meeste mensen door de jaren heen en is onderdeel van het verouderingsproces.

Lumbale degeneratieve discopathie

Algemene Degenerative Ziekte Van Disc – Clínica Neuros (2)

Spondylosis, echter, hypertrofie is wanneer het bot van de wervels en vermindert de ruimte voor de ruggenmerg en de wortels daarvan. Door de jaren heen, de twee processen samen optreden, maar verschillende ziekten kunnen veroorzaken is een proces verder gevorderd dan de andere.

Lumbale spondylose met hypertrofie van de facetgewrichten (rode pijlen)

Disc degeneratie, op zijn beurt, leidt tot verlies van de tussenwervelschijf hoogte, waardoor de stap naar de zenuwwortels zijwaarts buiten de foramina. Dit kan leiden tot pijn leiden compressie en wortel in de lagere lumbale pijn ook.

WAT zijn de oorzaken van DISC degeneratie?

Disc degeneratie is onderdeel van het verouderingsproces, maar er zijn een aantal oorzaken die het proces kunnen versnellen en hebben een relatief jong persoon Deze geavanceerde disk degeneratie:

  • Genetische aanleg: Sommige families hebben meer vroegtijdige degeneratie disc.
  • Overgewicht: Overgewicht veroorzaakt versnelde slijtage van de tussenwervelschijven.
  • Gebrek aan lichaamsbeweging: het veroorzaakt spierzwakte van de romp en de erector buikwand spieren overbelasten en dus hogere belasting op de wervelkolom.
  • Werk-activiteiten met repetitieve gewichtheffen (vooral in arme houdingen), zittend voor langere perioden, en de blootstelling aan trillingen continu (meestal de hamer).
  • Snuff: koolmonoxide snuif beschadigde tussenwervelschijf metabolisme. De schade is evenredig met het aantal gerookte sigaretten per dag.
  • Letsels: eerdere ingrepen van de wervelkolom en verkeersongevallen, valt of tijdelijke arbeidskrachten, oorzaak disc degeneratie. Typisch de schijf boven en onder een gebied fused (gefuseerde) degenereert de loop der jaren hebben meer mechanische eisen.

Symptomen

Disc degeneratie niet altijd pijn veroorzaken. Discogene pijn is meestal pijn in flexie (buig naar voren om je gezicht te wassen, bedden opmaken, nagellak of voer en de auto verlaten.) De pijn verbetert bij rust en verergert bij activiteit, met name het opheffen vereist is (bijvoorbeeld, neemt een baby in de armen of proberen op te tillen meer belangrijk). Als disc degeneratie veroorzaken zenuwwortel compressie kan pijn in de ledematen worden.

TERMINOLOGIE

  • Hernia: treedt op wanneer de schijf scheurt degenereren en de inhoud ervan naar achteren verplaatst, het comprimeren van de zenuwwortels van het ruggenmerg.
  • Discectomie: interieur bestaat uit het wegnemen van de tussenwervelschijf. Verlicht pijn in de onderste ledematen, maar vaak verergert rugpijn, zo niet in eerste instantie, na verloop van tijd.
  • Laminectomie: is aan de achterkant van de wervel verwijderd om de druk op de zenuwwortels van het ruggenmerg te verlichten. Verlicht pijn in de onderste ledematen, maar niet pijn in de rug.
  • Spinale fusie: Het stabiliseert de wervelkolom en elimineert motie van de disc of de disc ontaardde. Dit voorkomt rugpijn, maar verhoogt de mechanische eisen van de schijf boven en onder het gebied artrodesada. Dit betekent dat binnen een periode van ongeveer tien jaren, naast schijven te ontaarden en vergt verdere chirurgie.
  • Prothese: is opnieuw plaatsen van de beschadigde schijf op de andere kunstmatige. Dit zal de pijn verlichten van de onderste extremiteit en de lumbale regio. Door hun aard niet tot een verhoging van de mechanische eisen van de schijven boven en onder, dus niet het tempo van de toename van natuurlijke degeneratie met de leeftijd.

Opties van de Behandeling

Conservatieven behandelingen omvatten fysiotherapie, pijnstillers en anti-inflammatoire, epidurale cortisone injecties en immobilisatie in bed met een lumbostato of brace. Het doel van de behandeling is niet alleen de pijn weg te nemen, maar tijdelijk kan terugkeren naar een normaal leven, met inbegrip van terugkeer naar het werk te voeren eerder. Wanneer de symptomen niet verbeteren binnen 6 tot 12 weken, overweeg chirurgische mogelijkheden.

Algemene Degenerative Ziekte Van Disc – Clínica Neuros (3)

Laminectomie: is aan de achterkant van de wervels of plaat (er zijn twee, een aan elke kant) te verwijderen om zodoende te verlichten compressie van het ruggenmerg en de wortels. Vraagt een relatief grote incisies en veroorzaakt instabiliteit van de wervelkolom indien niet gedaan met speciale zorg. Verbetert de wortel compressie en dus de onderste ledematen pijn, maar geen rugpijn. In het beste geval veroorzaakt geen pijn in de rug, maar op geen enkele wijze verlicht de pijn van de disc degeneratieve ziekte.

Regelmatig een column op de links, rechts, laminectomie

Algemene Degenerative Ziekte Van Disc – Clínica Neuros (4)

Discectomie: is het verwijderen van het interieur van de tussenwervelschijf de druk op de zenuwwortels er te verlichten. Lage rugpijn is meestal slechter als in eerste instantie niet, ja door de jaren heen. De microdiscectomy is dezelfde procedure, maar wordt uitgevoerd onder de microscoop of endoscoop, vermindert de grootte van de incisie in de huid en spieren. Het resultaat is een sneller herstel van de patiënt, maar op lange termijn resultaten zijn vergelijkbaar met discectomie (ook verlicht de pijn van de onderste ledematen, maar uiteindelijk is, rugpijn erger).

Lumbale discectomie

Algemene Degenerative Ziekte Van Disc – Clínica Neuros (5)

Spinale fusie: de vereniging is van een of meer wervelfracturen mobiliteit op te heffen op het gebied van de wervelkolom die pijn veroorzaken. Het wordt gebruikt in geval van een discushernia, of wanneer er instabiliteit is van een segment van de wervelkolom. Dit zal een aantal schroeven in de wervels die verbonden zijn met metalen staven en bottransplantaten worden geplaatst om een natuurlijk proces dat callus geïmmobiliseerd wervels zekeringen door metalen steigers (schroeven en staven) te creëren. Vergeet niet dat het doel is om kernfusie te bereiken en het bot dat de snuif blokkeert dit proces. Daarom, als u rookt, stoppen volledig en radicaal. De fusie kan worden uitgevoerd met behulp van een posterieure of anterieure fusie of posterolaterale benadering (via de borst of buik). Momenteel technieken zijn ontwikkeld minimaal invasieve spinale fusie met het trauma van de operatie te verminderen en daarmee de snelheid herstel en terugkeer naar werk.

Postero-laterale lumbale fusie

Algemene Degenerative Ziekte Van Disc – Clínica Neuros (6)

Disc prothesen: Een nieuwere chirurgische techniek die het midden of de nucleus pulposus of de hele schijf vervangt door een kunstmatige. Het herstel is sneller en met minder pijn dan fusie-technieken, maar vereist actie op de buik. Door niet te raken de spieren van de wervelkolom, het herstel is echt snel. De post-operatieve pijn is de insnijding van de buikwand (zoals een keizersnede).

L4-L5 discusprothese meer anterieure Interbody Fusion L5-S1

Operatierisico’s

De risico’s voor een eventuele chirurgische ingreep zijn infectie, bloeden en zenuwletsel. In de daarop volgende trajecten zijn de belangrijkste risico’s in de root laesies en laesies juist voor de grote schepen en retrograde ejacul*tie (alleen mannen). Contacteer ons om ervoor te zorgen dat u inzicht in de specifieke risico’s van uw zaak en de voordelen van de behandeling is aanbevolen.

Hoe kan ik mijn probleem oplossen?

Algemene Degenerative Ziekte Van Disc – Clínica Neuros (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6183

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.